Ali Varol
Manavgat, Ahmetler doÄŸumlu.
Kendi kaderini kendi çizenlerden. Ä°lkokuldan sonra eÄŸitimine bir süre ara vermek zorunda kalır. Bizim hepimizin kaderlerimizde benzerlikler olsa da Ali Varol'un babasından habersiz, oÄŸlak otlatırken evden kaçıp Aksu ÖÄŸretmen Okuluna yazılması, onun hayat çizgisinin özeti sayılır. Ali Varol, evinden kaçarak girdiÄŸi okulu birincilikle biitirerek öÄŸretmen olur. Yurdun çeÅŸitli yerlerinde ve yurt dışında öÄŸretmen olarak çalışır.
ÖÄŸretmen, ressam, yazar, üretici, arıcılık uzmanı, çalışkan, halk adamı....
Ben ona Ahmetler'in Dedekorkut'u diyorum.
Yayımlanmış ve yayımlanacak birçok roman ve öykü kitapları var. Ä°lk kiitabı "Ali'nin Türkü Defteri" Cinius Yayınlarında çıktı. Okuma Sevdası ve HES Belası romanları ise basılıyor.
"ÖdeÅŸme" adlı öyküsü, Anadolu Halk Bilim Kültür Akademisi tarafından 2017 yılında "Bin Çiçekli Bahçe YaÅŸar Kemal" anısına düzenlenen öykü yarışmasında üçüncülük ödülü almıştır.
"On parmağında on hüner var" sözü, ona çok yakışır. Aynı zamanda bir naif ressam olan Ali Varol, deÄŸiÅŸik zamanlarda birçok kiÅŸisel resim sergileri açtı.
Yıllar önce kendi kendine öÄŸrenerek radyo televizyon tamirciliÄŸi bile yaptı. YaÅŸadığı çaÄŸa tanıklık ederek herkese örnek olacak çalışmaları var. Arıcılık konusunda da özgün deneyimlere sahip olan yazar, bu konudaki uzmanlıklarını kendine ait blog sitesinde de yayımlıyor.
Ali Varol'un bazı yazılarını sizlerle paylaÅŸmak, benim için de gurur verici olacak. Umarım sizler de beÄŸeneceksiniz.
TeÅŸekkürler...